skip to Main Content
DogBuddy: Ontdek De Perfecte Lokale Oppas Voor Jouw Hond

DogBuddy: ontdek de perfecte lokale oppas voor jouw hond

Ontdek met DogBuddy het perfecte oppasadres voor jouw hond bij jou in de buurt. Een plek waar jouw hond met open armen wordt ontvangen door de kundige en ervaren hondenoppas. Je zult zien dat-ie het naar zijn zin heeft. Via de DogBuddy-app regel je namelijk niet alleen de oppas, maar geniet je ook van foto’s en video’s. Je kunt zelfs zien waar ze gewandeld hebben. Daar willen wij bij WoefBox meer over weten…

DogBuddy mag dan sinds kort op de Nederlandse markt actief zijn; onervaren zijn ze allerminst. Ondernemer en hondenliefhebber Richard Setterwall is namelijk al in 2013 begonnen met zijn initiatief. Hij moest vaak voor werk reizen, wilde zijn hond niet in een kennel achterlaten en merkte dat het vinden van een geschikte oppas erg moeilijk was. DogBuddy is inmiddels uitgegroeid tot Europa’s grootste en snelst groeiende platform voor hondenovernachtingen, hondendagopvang en het uitlaten van honden. Ze hebben meer dan 800.000 gebruikers en zijn actief in 8 landen.

Dogbuddy: Vertrouwen en zekerheid

Nu breng je je trouwe viervoeter niet zomaar naar iemand als je een  diner hebt,  weekendje weg gaat of op zakenreis moet. Nee, dan wil je iemand ook echt kunnen vertrouwen. Je zoekt een ervaren hondenliefhebber die er alles aan doet om het verblijf van jouw hond zo aangenaam mogelijk te maken. Juist doordat bedenker Richard dat destijds ook zocht, zie je dat hier in de service heel veel aandacht voor is.

Zo wordt – door de strikte controle – maar 10-15% van de oppassers die zich aanmelden ook toegelaten. Voor je jezelf een echte DogBuddy mag noemen, moet je een uitgebreide test doen op het gebied van kennis en ervaring. Daarnaast wordt ook je identiteit gecheckt. Heb je als oppas bepaalde licenties en opleidingen, dan kun je die ook noemen in je profiel. Daarnaast wordt iedere boeking via Dogbuddy gedekt door uitgebreide aansprakelijkheids- (€ 2 mln.) en dierenartsenverzekeringen (€ 2.000).

Zo werkt DogBuddy

Heb jij een oppas nodig? Zoek dan op postcode via de gebruiksvriendelijke website of app naar oppassers bij jou in de buurt. Je kunt ook nog extra filters toepassen, waardoor je zeker weet of jouw oppas met specifieke hondenrassen kan omgaan, of bijvoorbeeld een tuin heeft. . Doe een aanvraag bij meerdere oppassers, zodat je kunt kiezen en dus zeker weet dat je de perfecte match voor jouw viervoeter hebt gevonden. DogBuddy raadt ook altijd aan  om voor de boeking eerst even af te spreken. Zo kun je kijken of er een klik is tussen de oppas en jouw hond. En je kunt ook meteen beoordelen of jouw hond zich ook echt thuis voelt. Dat is het hele idee achter de service; jullie moeten allebei onbezorgd kunnen genieten. Via de DogBuddy app kun je vervolgens foto’s, video’s en de gewandelde route van jouw hond bekijken. De oppas kan tijdens het bijhouden van de wandeling zelfs aangeven of jouw hond gepoept of geplast heeft.

Ze zitten sowieso niet stil bij DogBuddy. Waar hun dienst een beetje weg heeft van Airbnb, daar kijken ze daarnaast ook naar Uber. Laat die laatste zo op aanvraag een taxi voor rijden; in Londen en Barcelona wordt nu getest of er ook behoefte is aan een on demand oppas of uitlater. In Nederland zullen we daar nog op moeten wachten. Hier wil DogBuddy eerst iets langer actief zijn. Inmiddels zijn er al veel oppassers, maar geïnteresseerden uit het hele land – van Noord-Oost Groningen tot Zeeuws-Vlaanderen – kunnen zich nog steeds aanmelden. Dat kan via https://nl.dogbuddy.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
×Close search
Zoeken