skip to Main Content
Dierendag Weetjes

Dierendag weetjes

Nog twee weekjes en dan is het Wereld Dierendag. Op woensdag 4 oktober staan dieren weer een hele dag centraal en doet bijna ieder baasje iets extra’s voor zijn of haar huisdier. Maar weten jullie waar Dierendag vandaan komt? En waarom we dit ieder jaar vieren? Wij gingen op onderzoek en zetten de belangrijkste Dierendag-weetjes op een rij:

 

Waarom is er een Wereld Dierendag?

Wereld Dierendag is ontstaan in 1929. Dierenbeschermers van over de hele wereld kwamen toen bij elkaar in Wenen (Oostenrijk). Er was daar een vergadering georganiseerd met als thema het stoppen van dierenmishandeling. Tijdens deze vergadering werd besloten dat er één speciale dag moest komen waarop mensen extra stil zouden staan bij het feit dat ook dieren rechten hebben. Bijvoorbeeld het recht om niet geslagen of mishandeld te worden. Deze speciale dag was bedoeld om bij het grote publiek nog eens extra de aandacht te vestigen op deze rechten van dieren.

 

Waarom op 4 oktober?

Er werd dus bepaald dat deze Wereld Dierendag er moest komen, maar de volgende vraag was natuurlijk op welke datum we hier bij stil zouden moeten staan. Er werd gekozen voor 4 oktober. Dit is namelijk de sterfdag van een bekende dierenvriend, namelijk de Italiaan Francesco d’Assisi. Deze man leefde van 1182 – 1226 en hij zette zich zijn hele leven in voor dieren en voor de natuur. Er zijn zelfs verhalen dat hij kerkdiensten hield speciaal voor dieren. Hij was een van de eerste heiligen die in het openbaar zijn liefde voor de dieren uitsprak en ook vond dat mensen goed voor hun dieren moesten zorgen. Zijn sterfdag werd daarom gekozen voor het vieren van Wereld Dierendag.

 

Waarom extra cadeaus met Dierendag?

Waarom zou je jouw huisdier een extra cadeau geven met Dierendag? Je bent toch al het hele jaar heel erg lief voor je huisdier? En over voldoende aandacht hoeft hij bij jou ook niet te klagen. Puur theoretisch gezien klopt dit natuurlijk en ook wij vinden dat iedereen er eigenlijk voor moet zorgen dat het iedere dag Dierendag is voor jouw huisdieren. Maar net zoals bij mensen (verjaardag, trouwdag, Moederdag) is het ook voor je huisdier leuk om eens een keer extra in het zonnetje te staan. Geef daarom op Dierendag wat extra’s. Een extra lange wandeling, het lievelingsmaal van je huisdier of een ander leuk cadeau.


Wil je een origineel, leuk en lekker cadeau? Cadeautip: De Dierendag WoefBox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
×Close search
Zoeken